פניגירי (Panigiri) ומקרונדה (Makronada) - שני סוגים של אירועים קהילתיים וחגיגות הנחגגים באיקריה, והתורמים רבות לתחושת הקהילתיות ולרווחת האנשים והקהילות.
פניגירי (Panigiri) הינם פסטיבלים קהילתיים מסורתיים (מדובר בעשרות פניגירי בשנה המתקיימים בכפר אחד או יותר), לרוב סביב אירוע דתי, במסגרתם תושבי הכפר והאורחים מתכנסים בכיכר או סביב הכנסייה וחוגגים עם מוזיקה חיה, ריקודים ואוכל מסורתי. הפקת הפניגירי, קניית האוכל, הכנתו, ארגון השולחנות והספסלים, חלוקתו וכמובן הניקיון ואיסוף הזבל הכל הכל נעשה בהתנדבות. בשר עיזים, תפוחי אדמה, עגבניות ובצל לצד יין מקומי ואוזו משמשים תפריט לאירוע קהילתי של ריקודים, מוזיקה ומפגש קהילתי הנמשך שעות ולעיתים מהערב עד הבוקר ואף יותר מזה. למחרת הפניגירי הצוות המארגן תולה דף המפרט את ההכנסות, ההוצאות ולאיזו מטרה קהילתית מיועדת יתרת הכסף שנותרה. כדוגמת תיקון כביש, שיפור מתקנים קהילתיים, תמיכה במיזמים מקומיים אחרים שמקדמים את טובת כלל התושבים ועוד. הפניגירי הינה הזדמנות להיפגש, להתרועע, לשמור על קשרים קרובים בין חברי הקהילה ולהגביר את תחושת השייכות והאחדות. זוהי גם דרך לשיתוף והכנסת אורחים. כל אחד מוזמן כאורח, כשותף, כמתנדב כביטוי לרוח הנתינה וההדדיות שבקהילה. הפניגירי אינה רק חגיגה אלא מרכיב מהותי בחיזוק הקהילה בתחומים החברתי, כלכלי ותרבותי.
מקרונדה (Makronada) גם היא מסורת קהילתית באיקריה. במסגרתה מתכנסים לחגוג את סיום העבודה החקלאית בעונה, כגון קציר, בציר ענבים או פעילות חקלאית משמעותית אחרת. המקרונדה היא מסיבה אינטימית שמדגישה את שיתוף הפעולה והחברות בין חברי הקהילה, בעיקר אלה העובדים יחד בעבודות חקלאיות. במקרונדה, מרכז החגיגה הינה ארוחה פשוטה אך עשירה עם מנות מסורתיות, כמו מקרונדה – פסטה מקומית לרוב ברוטב אדום או עם גבינה מקומית יין מקומי ולעיתים מוזיקה וריקודים. זהו זמן שבו הקהילה חוגגת את ההישגים המשותפים ומביעה הערכה לעבודה הקשה שעשו יחד, תוך חיזוק תחושת השייכות והאחדות בין חברי הקהילה.הטויסט המעניין במקרונדה הינו שבסוף הארוחה המשתתפים משאירים מתחת לצלחת סכום כסף כנדיבות ליבם ויכולתם. הכסף נאסף, ומועבר לחברי קהילה הזקוקים לסיוע כלכלי, בין אם כתוצאה משנה גרועה בתוצרת החקלאית של אותו משק בית, בעקבות צורך בניתוח רפואי באתונה או כל סיבה אחרת.
אם כך, בעוד שהפניגירי הוא פסטיבל גדול ודתי באופיו, המקרונדה היא אירוע קהילתי קטן ואינטימי. בשניהם באה לידי ביטוי המחויבות והחשיבות הקהילתית ועוצמתה של הערבות ההדדית, שהם מהמאפיינים הבולטים ביותר של איקריה.